fysioterapi i herning

Hovedpine

De fleste har oplevet at have hovedpine, men ofte er den af mild og forbigående karakter, hvor der ikke er behov for behandling eller medicin. Hos andre er hovedpinen i en størrelse der kræver undersøgelser og behandlinger. I forbindelse med vurderingen af hovedpinen differencer vi imellem tre typer: spændings hovedpine, cervikogen hovedpine og migræne.
Spændingshovedpine er den hyppigste form for hovedpine. Hovedpinen kan ofte være påvirket af fysiske faktorer som refererende smerter fra nakkens og kraniets stukturer. Derudover er der også være en psykisk påvirkning i form af stress, svingede blodsukker, kaffe overforbrug af kaffe og uregelmæssig kost.

Cervikogen hovedpine er relateret til nakken. Den kan være forbundet med refererede smerter fra nakke- og halsmuskler, eller manglende bevægelighed i nakkehvirvlernes øverste led. Denne form for hovedpine kan både være holdningsrelateret eller udløst af tidligere uheld eller traumer, såsom piskesmæld.

Migræne er en anfaldvis hovedpine som ses i alle aldre. Denne antages at være et sammenspil imellem hjernenerven n. trigeminus, hjernens blodkar, hjernehinderne, og en hævelse i vævet omkring hjernens blodkar. Dette i kombination med en dårlig kommunikation med hjernens smertecentre kan være udløsende faktorer for migræne.

Hos Herning osteopati og fysioterapi kan vi hjælpe dig med at finde årsagen til hyppig hovedpine, så du får den rette behandling.